Massages

Een massage is een cadeautje voor jezelf. Het is een moment van ontspanning voor jou en voor mij. In onze maatschappij leven veel mensen in hun hoofd en hebben we voortdurend gedachten over wat was en over wat gaat komen. Veel mensen houden meerdere ballen tegelijk in de lucht en ervaren weinig tijd om even te voelen hoe het met hen gaat. In het hier en nu aanwezig zijn is voor velen van ons een uitdaging. Dat is het in ieder geval voor mij. Ook al is het ‘nu’ het enige wat er is.

In Nederland leven we in een cultuur waarin we elkaar weinig aanraken. En dat terwijl het één van onze basisbehoeften is. Kijk maar naar een baby. Uit onderzoek weten we dat babies die veelvuldig aangeraakt worden het ‘beter’ doen. Deze kinderen drinken beter, groeien beter, hebben een rustigere ademhaling en hun temperatuur is stabieler. Naarmate we opgroeien in onze cultuur raken we elkaar steeds minder aan. Voor velen is de behoefte echter niet minder geworden, bewust dan wel onbewust. Een aanraking, een massage, het kan je contact met de ander en met jezelf verdiepen. Een aanraking kan een zucht van verlichting opwekken.

Tijdens een massage gaat jouw aandacht wellicht naar de gebieden die ik aanraak; het kan je helpen je voor even weer in je lijf te trekken. Daarnaast kan het je helpen te voelen welke gebieden in je lijf zacht en soepel zijn en waar je spanning hebt opgeslagen. Wie weet, zeil je even weg naar dromenland om tegelijkertijd te zijn waar je bent. Een massage is een moment van aandacht, tijd en ruimte voor jezelf. Als je zin hebt om te ontdekken welke voordelen massage voor jou heeft, neem dan gerust contact met me op.

Tijdens de afspraak bespreken we waar jouw behoefte ligt voor de komende massage. Zo kan het zijn dat je kiest voor een ontspanningsmassage , een deep tissue massage of een combinatie van beide. De ene keer wil je misschien vooral rug en nek gemasseerd hebben en een andere keer een ontspanningsmassage voor het gehele lijf. Het is allemaal mogelijk. Ook als je zwanger bent, ben je meer dan welkom!

Ontspanningsmassage

Een ontspanningsmassage is, zoals het woord al zegt, gericht op ontspanning. De technieken komen uit de klassieke massage, al geeft iedere masseur er zijn eigen draai aan. Voor mij zijn in een massage tijd en aandacht belangrijk. Dat merk je, doordat ik de technieken trager uitvoer dan de gemiddelde masseur.

Deep Tissue Massage

Deze massagevorm ( Deep Tissue volgens Vreeling ) beheers ik op het bovenlijf, het is een stevige massage. Met mijn vuisten, onderarm en elleboog kan ik met behulp van mijn lichaamsgewicht de diepere spieren en bindweefsellagen bereiken. Het is een massagevorm waarbij geen olie gebruikt wordt.

 

Zwangerschapsmassage

Wanneer je zwanger bent, kun je net zoveel behoefte ervaren aan een massage als wanneer je dat niet bent. En dat kan gedurende de gehele zwangerschap. Wanneer je buik gaat groeien kan ik je rug masseren terwijl je op je zij ligt. Je benen, armen en je gezicht kunnen liggend op je rug of (half)zittend gemasseerd worden.