Over Majanka

Tja, wie ben ik? Die vraag lijkt zo gemakkelijk te beantwoorden, maar eigenlijk is het een hele lastige vraag. Mijn naam is Majanka Boddé. Ik ben geboren en getogen in Groningen. Soms heb ik het heel leuk met mezelf en soms vind ik mezelf maar een lastig wezen. Ik ben getrouwd met de leukste man op aarde en samen hebben we drie enige kinderen. Naast dat we het heel leuk hebben samen, vliegen we elkaar heus ook wel eens in de haren.
Dus, net als de meesten, ben ik maar gewoon een mens die wat leuks van het leven probeert te maken. Dat betekent voor mij onder andere dat ik altijd wil blijven leren, mezelf wil ontwikkelen en uitdagen.

Twaalf jaar lang heb ik gepraktiseerd als verloskundige. Het was een  fantastische baan en ik heb het geluk dat ik bij veel bijzondere ervaringen aanwezig mocht zijn. De laatste jaren koos ik bewust voor een kleinschalige praktijk waarin tijd en aandacht centraal stonden. Het werd voor mij steeds belangrijker om echt het contact aan te gaan met degene die tegenover me zat. Het waren de meest bijzondere jaren in het vak en ik heb onwijs veel mogen leren; als mens en als zorgverlener.

Mijn leven stond in het teken van mijn werk. Na 12 jaar besloot ik dat een ander deel van mijn leven prioriteit wilde geven. Ik wilde meer aanwezig zijn bij mijn gezin en dierbaren en ik wilde mijn creatieve kant meer ontwikkelen. Het contact met andere mensen wil ik echter niet laten gaan.

Dus hoe mooi is het dat ik dat voort kan zetten en kan combineren in mijn Massage Atelier. Een jaar lang volgde ik een opleiding bij Esoterra . Een jaar waarin ik leerde masseren, een jaar waarin ik leerde dat het belangrijk is om voor jezelf te zorgen. Dat wist ik uiteraard al lang… voor anderen. Voor het eerst voelde ik echt dat het ook voor mij geldt. Iedere massage die ik geef, brengt jou iets, ontspanning, verlichting, verruiming van beweeglijkheid, confrontatie, bewustwording of iets heel anders. Iedere massage die ik geef brengt mij ook iets, het is mindfull werk. Ik offer mezelf niet op om jou iets te geven, ik ontvang door te geven.

En daarnaast maak ik ruimte en tijd om te creëren, te schilderen , te tekenen, te schrijven en te koken . Soms gaat dat vloeiend en sta ik versteld van hoe een creatie als vanzelf uit mijn handen vloeit. En soms is het als een gevecht met mezelf, maar als ik doorzet is de overwinning zoet. Om mezelf hierin nog meer de ruimte te geven, exposeer ik werk in de praktijk en op de website. Kunst is zo mooi, omdat iedereen er wat anders in ziet. Naast dat je het mooi of niet mooi kunt vinden, kan één en dezelfde tekening bij iedereen een andere emotie, verbeelding, herinnering of interpretatie oproepen. Voel je vrij om te kijken, te lezen en indien gewenst te kopen. Ik werk ook in opdracht, dit geldt zowel voor gedichten als tekeningen, schilderijen of een combi van deze vormen. Bij interesse kun je contact met me opnemen om de mogelijkheden en de kosten te bespreken.

Majanka_3853b