Amandelpesto

Header_Amandelpesto

Inspiratie

Pesto is zo lekker. Vroeger gebruikte ik altijd die uit een potje uit de supermarkt. Daar begin ik niet meer aan. Verse moet je hebben. Je mag hem kopen of zelf maken. Het leuke van zelf maken is dat je eindeloos kunt variëren. Ik geloof dat ik zelden precies dezelfde pesto maak. Gister wilde ik pesto maken maar had ik geen basilicum meer in huis. Met geroosterde amandelen en spinazie wilde het vast ook wel lukken. En of het lukte. Jammie zeg. Gister gebruikte ik het voor op de bodem van mijn broccolitaart. Daar vergat ik foto’s van te maken…oeps. Vandaag smeerde ik het op mijn tosti met kaas, brie, rode ui en tomaat. Lekker dippen in de mayo. Jemig, ik geloof dat ik nog nooit zo’n lekkere tosti at. Dikke tip! Het past ook goed bij geroosterde groenten met pasta.

Ingrediënten

1 teen knoflook

50 gr geroosterde amandelen

1/4 limoen (alleen het sap)

2 volle handen gewassen spinazie

20 gr parmezan

peper

zout

olijfolie

Bereiden

Ik koop altijd ongeroosterde, ongezouten amandelen en rooster ze dan zelf tijdens het opwarmen van de oven. Je kunt ook geroosterde kopen natuurlijk. Mocht je gezouten amandelen in huis hebben dan zou ik voorzichtig zijn met het toevoegen van zout, eerst proeven.

Het is supersimpel, je gooit de geroosterde amandelen met de rest van de ingrediënten in de keukenmachine. Ik gebruikte weinig olie omdat ik het uit wilde smeren over de bladerdeegbodem en als die te nat is wordt het zo klef. De pesto die ik overhield deed ik een bakje en daar deed ik nog extra olijfolie over zodat hij vers blijft. Als je geen keukenmachine hebt of liever werkt met een staafmixer kan dat ook. Ik heb alleen niet zo’n beste staafmixer, dus ik zweer bij mijn maar al te beste keukenmachine.

Amandelpesto rocks!

Geen reactie's

Geef een reactie