Hartige taart bodem

Header_Hartige taart bodem

Inspiratie

Mijn inspiratie voor een andere bodem dan de kant en klare variant is Mirjam. Wat heb ik een lekkere hartige taartjes van haar mogen proeven. Ze kan wel beter blind bakken dan ik, want ik stoei er nog mee. Ik gebruik kikkererwten en toch is de bodem soms nog wat kleffig. Of ik nou ander materiaal of meer oventijd moet gebruiken (al had ik de laatste keer per ongeluk ook teveel water), daar ben ik nog niet achter. Ook als de bodem nog een beetje kleffig is heb je alsnog een zalige variant op het gemak. En eigenlijk is dit bijna net zo makkelijk. Extra leuk is dat je kruiden aan het deeg kunt toevoegen waardoor je er je eigen twist aan kunt geven.

Ingrediënten

300 g bloem

1/2 tl zout

160 g koude boter in blokjes

70 ml ijskoud water

Indien gewenst kruiden

Bereiden

Meng de bloem met het zout. Voeg de boter toe en wrijf het voorzichtig tussen je handen tot het eruit ziet als fijn broodkruim. Dan mag het water (en evt kruiden) erbij en mag het geheel zo kort mogelijk gemengd worden tot een samenhangend deeg. Laat het deeg minimaal een half uur rusten in de koelkast. Uitgedrukt in de vorm kun je het deeg 15 minuten voorbakken met een steunvulling.

Wanneer je meteen meerdere bodems maakt kun je een bodem ook invriezen. Scheelt weer werk voor de volgende taart.

1 Reactie

Geef een reactie