Havermout ‘crushed nuts’

Header_Havermout

Inspiratie

Vanochtend kreeg ik dit heerlijke ontbijt voorgeschoteld door Sieb. Hij is in vele opzichten een inspiratiebron voor mij en nu dus ook nog op havermoutpap-gebied. Als ik iets ‘uwgl’ vond was het wel havermoutpap. Ik zal hier maar niet schrijven waar ik het altijd mee vergeleek. Nu de koude maanden weer arriveren heb ik zin in een warm ontbijt. Dus ik ging het weer proberen. Van de week met rijstemelk en meegekookte rozijnen, best te pruimen. Vanochtend dus dit. En ik vond het zo lekker dat het een ereplekje tussen de recepten verdient.

Ingrediënten

havermout (wij doen de hoeveelheid altijd op gevoel, maar het zal zo rond de 40 gr zijn)

200 ml amandelmelk

een handje ongeroosterde, ongezouten amandelen

limoensap

halve sinaasappel

halve banaan

4 gedroogde abrikozen in stukjes gesneden

Bereiden

Verwarm de oven voor op 150ºC. Rooster de amandelen in zo’n 8 minuten in de oven. Na 4 minuten husselen. Uiteindelijk moeten ze zo lang in de oven dat ze lekker geuren en kleuren. Zet de amandelmelk met de havermout op een zacht vuur. Roer het af en toe door zodat het niet aankoekt op de bodem. Voeg de laatste 5 minuten de abrikozen toe. Na zo’n 15 minuten is de pap gaar.

Ontdoe de sinaasappel van de schil en snijdt het in stukjes. Doe dit samen met de gesneden banaan in een kom. Pers hier een klein beetje limoensap over. Stamp de geroosterde noten (bijvoorbeeld in een vijzel). Strooi wat crushed nuts over het fruit. Giet de pap over het fruit, strooi hier nog wat gestampte nootjes over en geniet van je heerlijke ontbijtje. Ik geniet nu nog na.

Geen reactie's

Geef een reactie