Ontbijttaart

Header_Ontbijttaart-2

Inspiratie

Van Martina kreeg ik een receptje uit een boek wat zij thuis had liggen. Ik vermoed dat het van de dames van chickslovefood is aangezien de tekst bijna letterlijk hetzelfde is. Afgelopen voorjaar en zomer aten we hem al een paar keer, zo lekker. Zoals wel vaker maakte ik het een beetje anders met ingrediënten die ik wel in huis had of die ik lekkerder vond. In de zomer gebruikte ik zomerfruit: blauwe bessen, aardbeien, druiven. Afgelopen weekend had ik zin in ontbijttaart, maar ja het zomerfruit is al een paar maanden op. Het werd dus een nog iets andere variant. Lekker joh! Mocht je het gaan maken dan heb ik nog 1 tip: eet niet te veel in één keer. Het vult enorm. De allereerste keer at ik de restjes van de kinderen op en had ik met elkaar een kwart taart op. Dat was te veel. Veel te veel. Tot het avondeten hoefde ik niets meer.

Je kunt eindeloos variëren. Onderstaande variant lijkt me ook lekker met gedroogde abrikozen en rozijnen. Helaas had ik die niet meer in huis.

Ingrediënten

225 g havervlokken

100 g noten; ik gebruikte 50 g cashewnoten en 50 g amandelen

40 g pompoenpitten

20 g zonnebloempitten

4 el honing

100 g boter

1 appel

2 peren

handje druiven

250 g griekse yoghurt

1 tl kaneel

Bereiden

Verwarm de oven voor op 170 °C. Maal de havervlokken in een keukenmachine tot meel. In het originele recept doe je dat met een deel van de havervlokken, maar omdat ik ook nog zaden wilde toevoegen leek me het het deeg ten goede komen als ik dit keer alles tot meel zou malen. De noten mag je iets kleiner maken. Dat kan op de plank met een mes of in een vijzel. Ik gebruikte de keukenmachine hiervoor (dit keer eigenlijk iets te lang). Het is wel lekker als je nog veel stukken noot hebt. Dus als je ze in de keukenmachine hakt, dan heel kort. Voeg de pitten, de honing en de boter toe en kneed het tot een bal.

Bekleed een taartvorm (ongeveer ∅ 26 cm) met bakpapier. Druk de deegbal uit in de vorm totdat de hele bodem gelijkmatig bedekt is en er een opstaande rand van ongeveer 1 cm is ontstaan.

Geen reactie's

Geef een reactie