Spicy Fudge

Header_Spicy fudge

Inspiratie

Het was nog nooit bij me opgekomen om zelf fudge te maken. Todat ik op instagram sinterklaasfudge van Betty’s kitchen tegenkwam. Dikke tip. Sint is echter weer uit het land en de kruidnoten uit de schappen. Fudge blijft lekker, maar wel mega zoet. Zelf ben ik geloof ik iets meer van het hartige dan van het zoete. Al ben ik wel gek op chocolade en zoute karamel. Dus ik besloot de fudge een beetje herfstige pit te geven. Het is lekker en ook nog eens supereenvoudig en supersnel te maken. De moeilijkheidsgraad zit hem in het wachten.

Ingrediënten

230 gram pure chocolade

1 blikje gecondenseerde melk

1 el boter

100 g gedroogde abrikozen

100 g geroosterde amandelen

50 gr geroosterde cashewnoten.

1 cm gember geschild en geraspt

1 kleine sinaasappel (rasp schil)

1/4 tl gemalen kardemon

15 slagen peper

Bereiden

De noten roosterde ik zelf. De benodigde tijdsduur is uiteraard afhankelijk van de hoeveelheid noten, de grootte van de bak waarin je ze doet en de temperatuur. Ik roosterde een voorraadje ongeveer 15 minuten op 150 ºC in de oven. Altijd blijven checken en regelmatig husselen totdat ze de door jou gewenste geur, smaak en kleur hebben bereikt. Je kunt ook gebrande noten kopen uiteraard.

Verwarm de melk met de chocolade en de boter. Laat op een zacht vuurtje staan totdat alle chocolade gesmolten is. Blijf regelmatig roeren zodat de chocolade niet onderin de pan verbrand.

Ondertussen snijd je de abrikozen. De noten crushte ik een beetje in de vijzel.

Wanneer de chocolade gesmolten is kan de pan van het vuur. Houd een klein handje noten achter de hand voor de garnering. De peper, de gemberrasp, de helft van de rasp van de sinaasappel, de kardemon en de abrikozen kunnen erdoor geroerd worden.

Ik heb een klein bakblikje van ongeveer 25×15 cm. Andere afmetingen kunnen natuurlijk ook gebruikt worden. Hoe dikker de fudge hoe langer hij moet koelen. Bekleed het bakblik met bakpapier. Schenk de spicy fudge erin. Verdeel het goed en druk het aan in de hoeken. Strooi de rest van de sinaasappelrasp en de noten erover, zet het in de koelkast ennnn… je bent klaar. Nu begint het onmogelijke wachten. Maar liefst 6 uur! Uitgesteld genot is soms nog lekkerder. Geniet

9 Reactie's

Geef een reactie