Tortillataart

Header_Tortillataart

Inspiratie

Soms zie je iets heel lekkers voorbij komen op facebook maar voldoet het niet aan je vegetarische standaard. Kijk maar een hoe lekker deze Sheet Pan Chicken Fajita Crunchwrap eruit ziet. Ik paste het wat aan bij gebrek aan ingrediënten en verving 1 ongewenst ingrediënt; de kip. Omdat ik geen fajitakruidenmix in huis heb keek ik op internet even wat daar ongeveer ingaat; ik gebruikte dit recept ter inspiratie.

Ingrediënten

8 grote tortillawraps

Olijfolie mild

200 g geraspte kaas (welke je maar lust, ik gebruikte goudse extra belegen)

 

Groente:

1 Aubergine

1 courgette

3 zoete puntpaprika’s

3 gele uien

100 gr kastanjechampignons

 

Kruiden over groente:

1/4 tl gemalen chilipeper

1/2 tl cayennepeper

1 flinke tl paprikapoeder

1 flinke tl gerookte paprikapoeder

1 tl komijn

1/2 tl cacaopoeder

1 3/4 teen gesnipperde knoflook

1 tl gemalen peper

1/4 tl gemalen zout

 

Sausje:

100 ml creme fraiche (of zure room of griekse yoghurt)

gelijke hoeveelheid mayonaise

paar chilivlokken

1/4 tl cayennepeper

1 tl paprikpoeder

1 afgestreken tl gerookte paprikapoeder

1/2 tl komijn

1/2 tl cacaopoeder

1/4 teen gesnipperde knoflook

5 slagen peper

2 slagen gemalen zeezout

1/2 el honing

scheutje azijn en/of klein beetje limoensap

1 1/2 lente ui in ringen gesneden

Bereiden

Verwarm de oven voor op 200 ºC. Snijdt de groente in stukken en de uien in halve ringen. Meng ze met de kruiden en met een flinke scheut milde olijfolie in een ovenschaal. Je kunt natuurlijk ook kant en klare fajitakruiden gebruiken. Zet de schaal met groente 25 minuten in de oven, tussentijds even husselen.

Gebruik een klein scheutje olijfolie om het bakblik in te vetten. Leg daarna de tortilla’s in het bakblik en laat ongeveer de helft van ieder over de rand heen hangen. Ik had er 6 nodig om rond te komen en nog 1 voor de bodem. Strooi de helft van de geraspte kaas over de bodem. Als de groente klaar is schep het dan over de kaas heen (ik zou wel scheppen i.p.v. de ovenschaal omkiepen (mijn gebruikelijke techniek); zodat er niet teveel vocht bij de tortilla’s komt). Strooi dan de rest van de kaas erover. Leg de laatste tortilla in het midden en vouw de anderen over de groente heen, zodat alle groente bedekt is.

Leg hier een bakpapier op en zet daarbovenop nog een bakblik. Zet dit ongeveer 15 minuten in de oven op 180 ºC. Bereid ergens ondertussen de saus. Dat kan natuurlijk mooi als t spul in de oven staat, ik deed het gelijk met de groente omdat ik de kruidenmix zelf maakte (en het dezelfde ingrediënten bevat). Gooi alle ingrediënten voor de saus in een bakje, roeren, proeven, jammie!
Zoals mijn zoon zegt: KAPOT LEKKUR!

Tips

P.S. Met de dagen die korter worden krijg ik een beetje moeite met foto’s maken naar mijn zin. Via instagram kreeg ik al wat tips waarmee ik driftig aan het stoeien ben. Voor ik lampen en softboxen koop moet ik eerst wat geld binnen gaan brengen. Dus alle creatieve tips die je kunt bedenken lees ik graag. Hier reageren kan, maar ook via mail of instagram .

Geen reactie's

Geef een reactie