Wortels in roomsaus

Header_Wortels in roomsaus

Inspiratie

Ik wilde risotto, zoon wilde AGV of liever PGV. Patat, Groente en Vlees(vervanger). Hij kreeg zijn zin. En toen bleek ineens dat ik alleen maar wortels had. Een fantastische groente, maar gewoon gekookt toch een beetje saai naar mijn smaak. Maar ja, wat ging ik daar nu op verzinnen op het laatste moment? Een google search leverde een recept met room op…hmmm…leek me niets. Ik zag nog een ander recept met gembernat, whatever that may be. En ja hoor het recept ging borrelen in mijn hoofd. Room en gembersiroop it is.

Zoonlief houdt alleen van rauwe wortels, gekookt of uit de oven vindt hij het maar niets. Dus meestal houd ik een paar voor hem achter. Nu besloot ik ze allemaal in de pan te gooien en hij vond het toch lekker.

Ingrediënten

1 kg wortels

2 sjalotjes in ringen

2 tenen knoflook gesnipperd

100 ml room

flinke scheut gembersiroop

2 takjes tijm

1 takje rozemarijn

Peper

zout

1 el roomboter

Bereiden

De roomboter laat je smelten in een koekenpan. Hier mag je de uien kort in aanbakken om vervolgens het vuur zacht te zetten. De uien laat je lekker zacht en zoet worden op dat zachte vuurtje. De knoflook, de peper en zout kun je vast toevoegen.

Ondertussen maak je de wortels schoon. De dikkere halveerde ik, zodat de wortels van ongeveer gelijke dikte waren. Na zo’n 20 minuten kunnen de wortels bij de uien. (Als je sneller wilt dan kan dat natuurlijk ook, dan fruit je de ui en knoflook alleen aan.) Je laat ze zo’n 5 min aanbakken.

Daarna , room toevoegen, deksel op de pan. 10 minuten zachtjes laten koken. Gembersiroop, tijm en rozemarijn toevoegen. Nog eens 5 min met de deksel op de pan. Hierna in laten koken, dus deksel van de pan. Tot de room de gewenste dikte heeft bereikt. Dat duurt echt niet langer dan 5 min. Hierna waren de wortels beetgaar. Als je van strontgaar houdt dan moet je ze langer laten koken met de deksel erop.

19 Reactie's

Geef een reactie